Nectarinul este o mutație a piersici, la care firele de par fine sunt absente. Ei își au originea în China de acolo se raspandesc in întreaga lume. Exista doua categorii, nectarinele cu pulpa galbenă și cu pulpă albă.
nectarin-Flavortop
Flavortop

Nectarinul Flavortop este adaptabil oricarei regiuni din Romania, fiind rezistent și viguros. Inalțimea medie la maturitate pentru acest pom se încadrează între 12-15 de metri, dar pot sa fie, uneori, chiar mai inalti. Pentru a obține producția maximă de fructe sănătoase si mari, este important să tăiați ramurile în vârstă in fiecare an, începând de la centrul coroanei. Fructele sunt mari și suculente, cu pulpa galbena, delicios de dulce. Se considera ca Flavortop ar avea nectarinele cu cea mai buna aroma.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
nectarin-Caldesi
Caldesi

Soi de nectarin autofertil de vigoare medie cu crestere rapida. Fructele sunt mari putine alungite de o culoare galben-verziue. Perioada de recoltare este mijlocui lunii iulie.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
nectarin-Fantasia
Fantasia

Pom viguros cu o productivitate mare. Fructele sunt de dimensiuni mari cu o forma sferica si culoare portocalie. Pulpa este gustoasa de culoare portocalie. Perioada de coacere a doua jumatate a lunii august.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.