Parul, un pom fructifer cu peste 800 de soiuri este unul dintre cei mai vechi pomi fructiferi . Fructele in forma piramidala sunt gustoase, fiind o sursa excelenta de fibre si vitamina C. Perii, precum toti pomii fructiferi, necesita zone insorite pentru a le maximiza productia.
par-Conference
Conference

Pomul Conference este de vigoare mijlocie, cu coroana piramidala, inalta, rara. Fructul este mijlociu. Pielita este de culoare verde-galbuie la recoltare, galben-pal la coacere. Pulpa este galben-verzuie cu nuanta portocalie in jurul inimii, fandanta, suculenta, dulce, putin acidulata, cu aroma placuta. Fructele se maturizeaza in lunile octombrie-noiembrie.

adaugat 8 lei / bucata
par-Monica
Monica

Pomul Monica este semiviguros cu coroana piramidala. Fructul este mare. Pielita este de culoare verde-galbuie cu rosu aprins, dungat pe partea insorita, de grosime medie. Pulpa este de culoare alba, consistenta, de tip crocant, suculenta. Fructele ajung la maturitate de cnsum in parioada octombrie - decembrie.

adaugat 8 lei / bucata
par-Cure
Cure

Pomul Cure este viguros,cu coroana larg conica. Fructul este mare sau foarte mare,piriform alungit. Pielita este potrivit de groasa, verde galbuie, acoperita pe partea insorita cu o rumeneala palida, puncte mici de rugina pe toata suprafata. Pulpa este alba, uneori cu nuanta verzuie, consistenta, suculenta, potrivit de dulce, fara sclereide. Fructele se recolteaza la sfarsit de septembrie,inceput de octombrie si se pot pastra pana in februarie.

adaugat 8 lei / bucata
par-Untoasa Hardy
Untoasa Hardy

Parul Untoasa Hardy este un pom fructifer de toamna de vigoare mare cu productie abundenta.Fructul este de marime mijlocie de culoare verde-cenusiu. Perioada de plantare a puietilor de par Untoasa Hardy este de martie-aprilie cu o distanta de 4-5m intre pomi.

adaugat 8 lei / bucata
par-Napoca
Napoca

Pomul Napoca este viguros cu coroana larg conica. Fructul este piriform de marime mijlocie, foarte aspectuos. Pielita este suptire, galbena, acoperita pe partea insorita cu o roseata sau striatiuni rosiatice. Pulpa este de culoare alb-galbuie, suculenta, dulce, placut acidulata, fin aromata. Fructele se maturizeaza in a doua jumatate a lunii august.

adaugat 8 lei / bucata
par-Sanguinalle - Par cu miez rosu
Sanguinalle - Par cu miez rosu

Principala caracteristica este evident miezul rosu al fructelor. Parul este de vigoare medie, cu o coroana bogata. Fructele se recolteaza vara in luna iulie.

adaugat 8 lei / bucata
par-Williams
Williams

Pomul Williams este de vigoare mijlocie, cu lastari brun-maronii. Fructul este mare, pielita de culoare verde-galbiue, subtire, cu puncte mici rugunii pe toata suprafata. Pulpa este de culoare alba, uneori cu nuanta galbuie, foarte suculenta, dulce, intens aromata. Fructul se maturizeaza in a doua jumatate a luni august

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
par-Abatele Fetel
Abatele Fetel

Pomul Abatele Fetel este de vigoare mijlocie, fructifica pe tepuse. Fructul este mare sau foarte mare, piriform, mult alungit. Pielita este de culoare verde-galbuie, acoperita uneori de o roseala spalacita. Pulpa este de culoare alb-galbuie, consistenta, suculenta, dulcevinurie. Fructele se recolteaza in a doua jumatate a lunii septembrie si se pot pastra foarte bine pana in februarie

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
par-Daciana
Daciana

Pomul Daciana este de viguare mijlocie, partial autofertil. Fructul este milociu, piriform-alungit, rosu-portocaliu. Pulpa este alba, fondanta, placut la gust. Fructele se recolteaza in a doua decada a lunii iulie.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
par-Carpica
Carpica

Pomul Carpica este de vigoare mijlocie, precoce, rezistent la ger. Fructul este mijlociu, piriform galben-pai, acoperit de rugina. Pulpa este alb-fondanta aroma si gust placut. Fructele se recolteaza in a doua decada a lunii august.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
par-Arabitka
Arabitka

Pomul Arabitka are vigoare mijlocie. Este primul soi de par de vara, care se coace deja la sfarsitul lui iunie. Fructele sunt mici, cu forma specifica de para, de culoare galben deschisa. Este foarte zemos si aromat. Fructele se recolteaza la sfarsit de iunie.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
par-Williams rosu
Williams rosu

Aceste pere sunt la fel de dulci precum soiul original de Williams, doar ca sunt colorate in rosu. Pomul este de vigoare medie pentru un par si incepe sa rodeasca relativ repede dupa plantare, in medie doi ani. Perioada de coacere este luna August.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
par-Untoasa Bosc
Untoasa Bosc

Fructele sunt mari, alungite, zemoase. Fructele se pastreaza bine peste iarna. Acest soi este rezistent la seceta.Perele se recolteaza toamna inainte de a fi complet coapte.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
par-Favorita lui Clapp
Favorita lui Clapp

Pomul Favorita lui Clapp este viguros, cu coroana larg piramidala. Fructul este mare, pielita este de culoare verde-galbuie, acoperita de un rosu caramiziu sau rosu violoceu pe partea insorita, cu puncte de rugina mici si dese. Pielita este neteda si lucioasa. Pulpa este de culoare alba - galbiue, cu nuante de roz in jurul inimii, suculenta, fina, dulce vinurie, cu aroma si gust foarte placut. Maturitatea fructelor se esaloneaza de la inceputul pana la sfarsitul lunii august.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.