soiurisimple

Trandafiri soiuri simple

Acoperitori de sol

Trandafiri acoperitori de sol au o dezvoltare mai mult pe orizontala decat pe verticala.
Datorita inflorescentei foarte bogate, tijele cu flori sunt grele si se intind la orizontala, acoperind solul.

 adaugat

Floribunda si trandafir de parc

Clasa floribundelor si clasa trandafirilor de parc sunt clase diferite în grupa trandafirilor moderni dar pretându-se la aceleasi utilizari îi vom trata împreuna. Se caracterizeaza prin prezenta inflorescentelor bogate pe fiecare tija. Tijele nu sunt neaparat erecte. Sunt în general mai rezistenti la boli decât teahibrizii. Se recomanda plantarea lor în massive, pentru înfiintarea de garduri vii înflorate, dar si în grupuri de 3-5 plante, sau chiar solitar pentru soiurile viguroase si cu o înflorire abundent? (ex. Schneevittchen ...).

 adaugat

Miniatur

Trandafirii pitici sunt versiuni ale celor in marime naturala, atingand inaltimi de la 15 pana la 60 cm, cu flori corespunzator de mici. O alternativa ideala la plantele pentru interior. Cresterea este înceata si compacta, dar sunt robusti si cu flori toata vara. Populari pentru crestere în ghivece, jardiniere, in straturi de flori sau borduri, sau chiar in casa.

 adaugat

Teahibrizi

Trandafiri cu flori mari, solitare, de o forma perfecta, este ideal pentru buchete Tufele sunt viguroase, solide, rezistente si usor de cultivat Daca este ingrijit corespunzator, acest tip de trandafir are o viata lunga. Inaltimea poate fi intre 70-130 cm

 adaugat

Urcatori

Trandafirii urcatori sau cataratori sunt ideali pentru curti si case cu personalitate. Acesti trandafiri au nevoie de un suport, nu trebuiesc lasati sa creasca dezordonat.

 adaugat