Butas Vita de vie cu struguri pentru vin rosu sau alb
struguripentruvin-Feteasca alba
Feteasca alba

Soi romanesc aparut in regiunea viticola Moldova. Feteasca Alba este unul dintre cele mai valoroase soiuri fiind cultivat pe supraafete intinse in Transilvania, Banat si Moldova. Vinul poate fi sec si demisec cu un continut echilibrat de alcool 11.5 - 12%, dar sunt si vinuri dulci sau demidulci. Strugurii de Feteasca Alba au o mare capacitate de acumulare de zahar aflanduse printre primele soiuri din lume. Vinurile maturate au un gust elegant si de un mare rafinament iar aroma aduce a fructe uscate cu o finete ce aminteste de mierea de albine.

adaugat 5 lei / bucata
struguripentruvin-Muscat ottonel
Muscat ottonel

Soi de provenienta franceza cu un strugure aromat, fertilitatea este ridicata cu peste 85% lastari fertili. Vinul de Muscat Ottonel este un vin demidulce, servit alaturi de deserturi si foie gras, la o temperatura 8-10°C. Epoca de maturare este septembrie – inceput octombrie cu o productivitate 9 - 11 to/ ha.

adaugat 5 lei / bucata
struguripentruvin-Bianca
Bianca

Soi rezistent, cu vigoare mare avand strugurii de marime mijlocie cu boabe mici, verzi-galbui si coaja groasa. Perioada de maturare este inceputul de septembrie. Acest soi este mai rezistent la boli, mana si fainarea, astfel se pot cultiva cu tratamente minime.

adaugat 5 lei / bucata
struguripentruvin-Furmint
Furmint

Furmint soi pentru vin, originar din Ungaria. Boabele strugurilor au o culoare galbui verde, rotunzi, dimensiune medie.
Vinul obtinut din soiul Furmint este cunoscut si sub denumirea de Tokay.

adaugat 5 lei / bucata
struguripentruvin-Feteasca Neagra
Feteasca Neagra

Feteasca Neagra este un soi autohton vechi cu o mare raspandire in Romania. Vinul obtinut poate fi sec, demisec sau dulce, cu un continut alcoolic de circa 12-12,5%. Deobicei vinurile obtinute din acest soi de struguri pot fi descrise ca avand o aroma asemanatoare coacazelor negre. Deasemenea aceste vinuri emana o aroma cu un miros distinct de stafide, prune uscate si chiar scortisoara. Vinurile cele mai elegante create cu strugurii de Feteasca Neagra devin si mai bune odata cu trecerea timpului.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
struguripentruvin-Merlot
Merlot

Merlot este un soi vechi francez din regiunea viticola Gironde-Bordeaux. Acest soi are o productivitate mare cu peste 75% din lastari fertili.
Vinul este sec, de culoare rosie-rubinie.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
struguripentruvin-Feteasca regala
Feteasca regala

Este un soi romanesc din struguri albi sau cum se mai numesc popular, struguri de aur. Cultivarea strugurilor de feteasca regala a inceput in Transilvania dar mai apoi s-a raspandit în toata tara, inclusvi Ungaria sau Austria. Feteasca Regala este un vin demisec, cu o aroma florala discreta si este servit rece, alaturi de peste, fructe de mare, sau branzeturi fine. Vinul are o tarie alcoolica moderata (10,5-11,5 vol %).

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.
struguripentruvin-Tamaioasa romaneasca
Tamaioasa romaneasca

Cu origini in Grecia, aceste soi de vin este popular intre romani intrucat se vinifica de cele mai multe ori dulce. Acest soi de vita de vie prefera zone cu toamne lungi si insorite, lipsite de precipitatii. Vinul avand o aroma florala puternica se recomanda a fi servit ca aperitiv, dar si impreuna cu preparate din peste si carne alba.

Ne pare rau, nu mai face parte din oferta noastra.